Actuele ontwikkelingen
Bedrijvenpark
Everdenberg Oost

Everdenberg Oost is populair, 65 bedrijven melden zich

Oosterhout gaat aan de slag met Everdenberg Oost. De gemeente mikt op een duurzaam nieuw bedrijventerrein, mogelijk energieneutraal. 

,,De bedrijven staan in de rij”, zegt wethouder Robin van der Helm. Populair is het nieuwe bedrijventerrein zeker: 65 bedrijven hebben zich gemeld. De gemeente en ontwikkelaar Roozen van Hoppe gaan de komende tijd kijken welke ondernemingen een plekje krijgen. ,,Het is het laatste bedrijventerrein wat we kunnen aanleggen”, wijst Van der Helm op het feit dat Oosterhout niet of nauwelijks uitbreidingsruimte meer heeft. ,,Daarom gaan we selectief te werk. De bedrijven moeten iets met Oosterhout hebben en passen bij deze gemeente.” 

Dat kan zijn doordat een vestiging veel arbeidsplaatsen oplevert of dat een bedrijf goed aansluit bij de andere ondernemingen. Bij de selectie wordt gekeken naar wat een bedrijf doet op het gebied van maatschappelijk en innovatief ondernemen. Duurzaamheid is evengoed een belangrijk criterium voor de kandidaten. 

Geen grootschaligheid
De kavels zijn maximaal 5 hectaren groot. Van grootschaligheid als op Weststad is geen sprake. Van der Helm: ,,Aan ons om de puzzel te leggen betreft de verdeling.“

De gemeente en Roozen van Hoppe hebben de krachten gebundeld in een BV, die de bedrijven moet faciliteren. Duurzaamheid hebben beide partijen hoog in het vaandel staan. Zo is de ambitie om het bedrijventerrein energieneutraal te maken. ,,Of zelfs energieleverend.” Zo wordt het gebied geheel gasloos. Wel wordt de mogelijkheid opengehouden om een leiding aan te leggen die voor (bio-)gas of waterstof kan worden gebruikt. ,,De dakconstructies worden geschikt voor zonnepanelen”, verklaart een woordvoerder. ,,Er komt een onderzoek naar kleine stadse windmolens om energie te leveren voor elektrisch vervoer.”

Goede ontsluiting
De ontwikkeling van Everdenberg-Oost was lange tijd onder de rechter. De gemeente Oosterhout moest garanderen dat er een goede ontsluiting naar de N629  komt vóórdat de eerste bedrijven openen. In de zomer van 2019 gaf de Raad van State groen licht. In het voorjaar van 2021 zal worden begonnen met de aanleg van de weg.

Gerelateerd nieuws

De vestigingsmogelijkheden

Wij kijken graag, op basis van jouw behoeften, mee naar de diverse mogelijkheden voor jouw onderneming.

De contactpersonen

Gwen van Mook - Gemeente Oosterhout
Claudi Roefs - Roozen van Hoppe
E: info@everdenbergoost.nl

Ook voor algemene vragen kun je terecht bij info@everdenbergoost.nl of bel naar 14 0162.Bedrijvenpark Everdenberg Oost

Everdenberg Oost is een strategisch gelegen bedrijvenpark in Oosterhout NB. Een inspirerende werkomgeving waar je jouw kantoor- of bedrijfsruimte naar wens kan laten ontwikkelen.

>    Welkom>    Bedrijvenpark>    Locatie>    Beschikbaar>    Voorzieningen>    Impressies>    Contact