Actuele ontwikkelingen
Bedrijvenpark
Everdenberg Oost

Groen licht voor bedrijvenpark Everdenberg Oost

De gemeenteraad is 12 december 2017 akkoord gegaan met de aanleg van bedrijventerrein Everdenberg Oost. De noodweg naar de Heistraat wordt pas gerealiseerd als de verkeersdruk op de bestaande wegen te groot wordt. Dat beloofde wethouder Marcel Willemsen tijdens de behandeling van het bestemmingsplan voor het nieuwe bedrijventerrein. 

Verkeersdruk
De verkeersdruk op de Heistraat is al vanaf het begin van het plan een heet hangijzer bij de huidige bewoners en bedrijven aan de Heistraat. Dat geluid was ook gisteren weer in de raad te horen. Cees Noltee: ,,De ontsluiting van de Heistraat moet niet im frage gesteld worden. Het bedrijventerrein moet pas aangelegd worden na de tweede fase van de N629." Henk van Ginneken (GBV): ,,In dit plan wordt de Heistraat nog intensiever belast. Voor bewoners en bedrijven wordt dat met Everdenberg-Oost erbij onhoudbaar." 

Groen
GroenLinks en SP zijn sowieso tegen een nieuw bedrijventerrein. Willem-Jan van der Zanden (GroenLinks): ,,Er zijn voldoende bedrijventerrein in de regio. Voor de leefbaarheid in Oosterhout is ook voldoende groen nodig." De VVD is blij met de ruimte die er komt voor nieuwe bedrijven. Dees Melsen (VVD): ,,De Heihoef zit vol. Het wordt hoog tijd voor Everdenberg-Oost." 

Heikantsestraat
VVD en CDA dienden samen een motie in om de ontsluiting van het terrein zoveel mogelijk via bestaande wegen, zoals de Heikantsestraat, te laten lopen. Wethouder Willemsen ziet dat ook gebeuren. Willemsen: ,,De aanleg en vulling van een bedrijventerrein gaat niet in een keer. Laten we eerst kijken of het verkeer via de bestaande wegen kan rijden. We houden dat dan goed in de gaten en overleggen met bewoners en bedrijven. Mocht het niet gaan en wordt het te druk, dan moeten we de noodweg wel aanleggen. Maar dat gebeurt dan zoveel mogelijk in de richting van de nieuwe N629." CDA en VVD trokken hierop de motie in.

Cradle 2 Cradle
Ook over een motie van PvdA en Groen Brabant om Everdenberg-Oost super duurzaam te maken via het zogeheten Cradle to Cradle principe werd lang gedebatteerd. De stemmen staakten op 14 voor en 14 tegen. Deze motie komt volgende keer terug. De raad ging wel akkoord met het bestemmingsplan. Dat betekent dat Everdenberg-Oost kan worden aangelegd.


Gerelateerd nieuws

Duurzaam Oosterhout Week - 2 tot 10 oktober

In de week van 2 tot en met 10 oktober staat duurzaamheid centraal in Oosterhout. De Duurzaam Oosterhout Week is een week boordevol activiteiten over duurzaam wonen en leven. 

Meer informatie >>

Bedrijvenpark Everdenberg Oost trekt veel bedrijven aan

Bedrijvenpark Everdenberg Oost is een zeer gewilde locatie voor veel bedrijven. Dat is onder andere gebleken door het aantal aanmeldingen van geïnteresseerde ondernemers.

Meer informatie >>

Start website uitgifte bedrijfskavels Everdenberg Oost

Afgelopen week hebben de eerste verkoopgesprekken met potentiële kopers plaatsgevonden voor de bedrijfskavels van het nieuwe duurzame bedrijventerrein Everdenberg Oost.

Meer informatie >>

Everdenberg Oost is populair, 65 bedrijven melden zich

Oosterhout gaat aan de slag met Everdenberg Oost. De gemeente mikt op een duurzaam nieuw bedrijventerrein, mogelijk energieneutraal. 

Meer informatie >>

De vestigingsmogelijkheden

Wij kijken graag, op basis van jouw behoeften, mee naar de diverse mogelijkheden voor jouw onderneming.

De contactpersonen

Gwen van Mook - Gemeente Oosterhout
Claudi Roefs - Roozen van Hoppe
E: info@everdenbergoost.nl

Ook voor algemene vragen kun je terecht bij info@everdenbergoost.nl of bel naar 14 0162.Bedrijvenpark Everdenberg Oost

Everdenberg Oost is een strategisch gelegen bedrijvenpark in Oosterhout NB. Een inspirerende werkomgeving waar je jouw kantoor- of bedrijfsruimte naar wens kan laten ontwikkelen.

>    Welkom>    Bedrijvenpark>    Locatie>    Beschikbaar>    Voorzieningen>    Impressies>    Contact