Actuele ontwikkelingen
Bedrijvenpark
Everdenberg Oost

Groen licht voor nieuwe verbindingsweg tussen Oosterhout en Dongen

De nieuwe verbindingsweg N629 tussen Oosterhout en Dongen mag worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten. De bezwaren van Milieuvereniging Oosterhout en omwonenden werden ongegrond verklaard. De nieuwe weg moet de verkeersproblemen op de huidige N629 oplossen en de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Everdenberg Oost verbeteren.

De weg was omstreden, omdat deze in twee natuurgebieden zou komen te liggen. Milieuclubs en omwonenden kwamen daar tegen in het geweer. Ook was er twijfel of de weg de verkeersproblemen zou oplossen.

De Raad van State veegde deze bezwaren van tafel. Uit onderzoek bleek dat met de aanleg nieuwe woningen en het bedrijventerrein de druk op de huidige weg alleen maar zou toenemen. Verder was de bestaande weg niet veilig en gebeurde er verhoudingsgewijs veel ongelukken. Lees hier de uitspraak van Raad van State.

Met de komst van de nieuwe weg moet dit allemaal verleden tijd zijn. Ook zal door de aanleg voor omwonenden de geluidsoverlast minder worden en luchtkwaliteit verbeteren. De aantasting van de natuur wordt gecompenseerd met de aanleg van de Oranjepolder.

Lees hier het hele artikel van Omroep Brabant.

Gerelateerd nieuws

Oosterhout kan aan de slag met Everdenberg Oost

Oosterhout kan aan de slag met de ontwikkeling van Everdenberg Oost. De Raad van State heeft groen licht gegeven aan het ontsluitingsplan voor het bedrijventerrein.

Meer informatie >>

Oosterhout moet met duidelijk plan komen voor ontsluiting

De gemeente Oosterhout moet met een duidelijk plan komen om bedrijventerrein Everdenberg-Oost te ontsluiten. Dat heeft de Raad van State bepaald in een tussentijdse uitspraak.

Meer informatie >>

De vestigingsmogelijkheden

Wij kijken graag, op basis van jouw behoeften, mee naar de diverse mogelijkheden voor jouw onderneming.

De contactpersonen

Gwen van Mook - Gemeente Oosterhout
Claudi Roefs - Roozen van Hoppe
E: info@everdenbergoost.nl

Ook voor algemene vragen kun je terecht bij info@everdenbergoost.nl of bel naar 14 0162.Bedrijvenpark Everdenberg Oost

Everdenberg Oost is een strategisch gelegen bedrijvenpark in Oosterhout NB. Een inspirerende werkomgeving waar je jouw kantoor- of bedrijfsruimte naar wens kan laten ontwikkelen.

>    Welkom>    Bedrijvenpark>    Locatie>    Beschikbaar>    Voorzieningen>    Impressies>    Contact