Actuele ontwikkelingen
Bedrijvenpark
Everdenberg Oost

Oosterhout moet met duidelijk plan komen voor ontsluiting

De gemeente Oosterhout moet met een duidelijk plan komen om bedrijventerrein Everdenberg-Oost te ontsluiten. Dat heeft de Raad van State bepaald in een tussentijdse uitspraak. Vijf maanden krijgt de gemeente om haar huiswerk te maken.

In het gebied tussen Dongen, Oosteind en Oosterhout spelen enkele grote ontwikkelingen. Zo komt er een nieuwe N629 vanuit de A27 richting Dongen. Daarnaast is het de bedoeling dat er nieuwe bedrijven komen op een groot stuk grond naast bedrijventerrein Everdenberg. Dit nieuwe industriegebied wordt Everdenberg-Oost genoemd. 

De N629 is cruciaal om het verkeer naar Everdenberg-Oost af te wikkelen. De bedoeling is dat zo snel mogelijk wordt begonnen met het bouwrijp maken van Everdenberg-Oost, alleen is dan de nieuwe N629 waarschijnlijk nog lang niet klaar. 

In die tussenperiode willen de bewoners van de gemeente een keiharde toezegging over een tijdelijke ontsluitingsweg. Deze moet gaan vanuit de Heikantsestraat naar de Heistraat, de huidige N629. Deze gronden zijn nu in particuliere handen. De Heikantsestraat zelf is niet breed genoeg om als ontsluiting te dienen. 

De rechter schaart zich achter de bewoners en stelt dat de gemeente de ontsluitingsweg zwart op wit in het plan opneemt. “Het is nu allemaal vaag en grijs“, zegt Vincent van Gils namens VBO. Hij is tevreden over de tussentijdse uitspraak van de Raad van State. “De rechter zegt nu: het moet gewoon duidelijk zijn.“ “We gaan de uitspraak bestuderen“, is het enige wat een woordvoerder van de gemeente Oosterhout kwijt kan. 

De aanleg van de nieuwe N629 bestaat uit twee fases. De eerste fase van deze weg betreft een betere aansluiting op de A27 en verbreding van de weg tot aan de Provincialeweg in Oosteind. Het tweede deel is van Oosteind tot aan Dongen en maakt een bocht richting het kanaal. 

Het bedrijf Heijmans heeft van de provincie de opdracht gekregen om de eerste fase aan te pakken. Het werk moet in 2020 klaar zijn. Heijmans maakt in de zomer van 2019 een begin met de buitenwerkzaamheden. Het gaat om de eerste fase van het project, een klus van 12 miljoen euro, waarbij de weg een nieuwe aansluiting op de A27 krijgt. De aanbesteding voor fase 2 vindt op een later moment plaats. Eerst moet de uitspraak van de Raad van State afgewacht worden over het beroep dat vereniging Spaar de Duiventoren en Het Blik tegen de aanleg hebben aangespannen.

Gerelateerd nieuws

Groen licht voor nieuwe verbindingsweg tussen Oosterhout en Dongen

De nieuwe verbindingsweg N629 tussen Oosterhout en Dongen mag worden aangelegd. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

Meer informatie >>

Oosterhout kan aan de slag met Everdenberg Oost

Oosterhout kan aan de slag met de ontwikkeling van Everdenberg Oost. De Raad van State heeft groen licht gegeven aan het ontsluitingsplan voor het bedrijventerrein.

Meer informatie >>

De vestigingsmogelijkheden

Wij kijken graag, op basis van jouw behoeften, mee naar de diverse mogelijkheden voor jouw onderneming.

De contactpersonen

Gwen van Mook - Gemeente Oosterhout
Claudi Roefs - Roozen van Hoppe
E: info@everdenbergoost.nl

Ook voor algemene vragen kun je terecht bij info@everdenbergoost.nl of bel naar 14 0162.Bedrijvenpark Everdenberg Oost

Everdenberg Oost is een strategisch gelegen bedrijvenpark in Oosterhout NB. Een inspirerende werkomgeving waar je jouw kantoor- of bedrijfsruimte naar wens kan laten ontwikkelen.

>    Welkom>    Bedrijvenpark>    Locatie>    Beschikbaar>    Voorzieningen>    Impressies>    Contact